Post by bitheeranidas10 on Nov 11, 2024 3:39:35 GMT -5
O e su'e e fa'aleleia au tomai tusitusi? Pe e te fiafia i tala fatu, ma talafatu, poʻo faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi, o lenei taʻiala o le manumalo ia te oe e faʻaumatia ae faʻaaoga e le tusitala faʻatasi. Se'i o tatou su'esu'eina o autu autu po o le lē toe tusitusi.
Le Mana o Tusi
O le tusitusi e sili atu nai lo na o se mea e fiafia i ai po o se taunuuga - o se tatalo mamana mo le faaalia o le tagata lava ia, olioli, ma o le lava i le tuputupu ae o le tagata lava ia. A e tusitusi mai lou loto, e te fa'apa'ia se mea loloto atu i luga ia te oe. O le upu upu o le tu'uina o i luga o le pepa e mafai ona fa'amalolo, fa'a suia, ma suia.
Vaega Autu o Tusitusi Lelei
Style - O le auala lea e te manaʻo ai i lau avega, e aofia ai ma le faʻatasi o upu, faʻatasi Faletusi Numera Telefoni ma le faʻatasi, ma le leo atoa. O lau sitaili uiga ese o le mea lea e tulaga ese ai au faafeagai.
Tone - Le uiga e te fa'aalia i lau mataupu ma le au maimoa. E mafai ona faamalieina, malie, aloa'ia ma isi.
Rhythm - Le "musika" po'o le tafe o au latalata. E tofu le tusitala ma lana lava fati faanatura.
Form - Le o le mafaufau e te ia, pei o tala, tala puupuu, tala, tala, ma isi.
Plot - Mo tala fatu, o le matagofie lea o mea na fausia e fausia ai lau tala. E o'o lava i tala fa'atino e mafai ona fa'aaogaina elemene o le fuafuaga.
Atiina'e o Lau Fa'ag Tusitusi
E leai se tasi "sa'o" auala e tusi ai . O nisi tusitala o lo'o fa'a'oa'oa ma le lelei, ae o isi latou fa'afetai le tala a'o latou alu. Fa'ata'ita'i 'e su'e mea e aoga mo oe. Manatu i auala nei:
Tusi sina mea itiiti i aso uma e fausia ai le mausa
Seti taimi e gata ai mo oe lava e tumau ai le tali atu
Taumafai e tusi fua e fa'atupu manatu
Fa'amatala au manatu fa'aletonu a'o le. 'i tusia
Toe iloilo ma fa'asa'o fa'atele
Fa'asaga o Lau Tusitusi
Pe o lo'o e faia po'o se blog post , o le i ai se fausaga mautu e mafatia e ta'ita'i 'ia ai au manatu:
Folasaga - Fa'afeso'ota'i le tagata faitau ma fa'avasega lau autu Tino - Fa'atino ou autu po'o le fa'ai'uga Fa'ai'uga - Fa'auma mea taua ma tu'u ai se lagona tumau
Mo talafatu, o le fausaga masani e tolu-vaega e maua ai se auivi tuuina: Tulafono 1 - Faʻatonu le tala ma tagata Faʻatonu Tulafono 2 - Fausia feteʻenaʻiga ma le Tulafono 3 - Tulaga ma fofo
Faitau o se Tala
Ina ia fa'aleleia au faafoliga,
e tatau foi ona avea oe ma se tagata fiafia fiafia. A'o e faitau, fa'alogo i:
Faiga o faafiafiaga ma le fiafia o upu
Atiina ae o uiga
Fuafua ma le maualuga.
Faʻaaogaina o masini tusitusi
O le a le mea e faʻataʻitaʻi ai oe o se tagata faitau
Taumafai e vaʻai pe aoga e aoga ai nisi o faʻafitauli poʻo e faʻaaoga.
Fa'atoilaloina o le Tusitala poloka
O tusitala uma e feagai ma taimi o tauiviga. A e puipuia se puipui:
Fai se ma ala toe foi mai ma mata
fou'oloto-tusi e aunoa ma le fa'afeiloa'iga e aunoa ma le manatu
Suia lou lelei
Talanoa e i manatu ma
le faitau i mea e
manatua - o le ata muamua e le tatau ona filifili. Tau lava o lou manatu i lalo.
Fa'amamaluina Lau Tufuga
O le avea ma se tusitala e mana'omia ma taimi ma le fa'ata'ita'iga. Ia onosai ia te oe lava aoe maualuga ae lou leo ma lou sitaili. E tusa ai ma le tulafono nei:
Tusi e uiga i autu e te fiafia iai
Maua manatu mai le tusitala
Suesue i le faamasinoga e ala i tusi ma kosi
Toe iloilo ma faasa'o ma le alofa faamaoni
i lau faitau
O le mea e sili ona taua. , fa'aauau le tusitusi! O le tele e te tusitusi ai, o le lelei foi lena o le ae avea ai.
Tusitusi mo Tagata Amata
O le tusitusi o se faifai pea o le tuputupu aʻe aʻe ma le atamai. E ala i le malamalama i le autu o le mafaufau, atina'eina o le mausa lelei, ma le galulue faatasi ma le fa'aleleia atili, e mafai ona e gafatia ou tomai mai le poto i le tusitala. O le a le tala o le ae galue?